Premiership
41

Jurgen Klopp poručio Englezima: Vi nemate odmora, zato mnogo teže pravite uspjeh

Klix.ba
Jurgen Klopp (Foto: EPA)
Jurgen Klopp (Foto: EPA)
Od dolaska na klupu Liverpoola čini se Jurgen Klopp skoro svake sedmice uradi jedan intervju za neku prestižnu medijsku kuću. Ogromno je zanimanje za njemačkog stručnjaka iako je tek na početku teške borbe u kojoj će pokušati vratiti Redse u vrh evropskog fudbala.

U razgovoru za BBC Sport Klopp je kazao da je odluku o dolasku na Anfield donio jako brzo. Jedan pogled ka supruzi bio je dovoljan.

"Mislio sam se da li prekinuti sa odmorom ili ne. Trajalo je pet sekundi i odlučio sam da uzimam posao. Dovoljno je bilo da jednom pogledam svoju ženu. Vidjela je to u mojim očima i odluka je donesena", opisuje Klopp.

Interesatno je bilo kako Klopp gleda na kvalitet Premiershipa i u čemu vidi razloge neuspjeha engleskih klubova i reprezentacije na prestižnim takmičenjima tokom posljednjih godina. On smatra da je raspored na Otoku pretrpan.

"Imaju neki razlozi zašto engleski klubovi ne prave vrhunske rezultate u evropskim takmičenjima tokom posljednjih godina. Vi imate puno takmičenja, puno utakmica i najveću ligu u Evropi. Želite gledati najviše fudbala, želite uvijek biti uspješni. Nemate odmora. Tokom ljeta vaši najbolji klubovi idu u Aziju na pripreme. Mislim da svi znaju da to nije način.

Narednog ljeta je Evropsko prvenstvo i želite napraviti uspjeh. Imate talentiran tim, ali taj tim nije imao odmora. Svi ostali su imali odmor. Ne kažem da je nemoguće uspjeti, ali je mnogo teže. Premiership je najbolje takmičenje i za ljude je najinteresantnije, ali za igrače i trenere je težak rad", kazao je trener Liverpoola.