Nogomet
9

Jurgen Klopp: Nadam se da navijači ne misle da sam trebao ostati van stadiona

Piše: O. T.
Jurgen Klopp nije razočaran remijem protiv Rubina
Jurgen Klopp nije razočaran remijem protiv Rubina
Anfield je večeras u 3. kolu Evropske lige prvi put gledao Liverpool pod vodstvom Jurgena Kloppa. Ipak, dugo čekani i toliko slavljeni trener nije uspio odvesti tim do nova tri boda. Meč sa Rubinom iz Kazana završen je rezultatom 1:1.

"Naravno da ovo nije frustrirajući rezultat. Primili smo jako lijep gol. Mogli smo se bolje braniti, ali to je bio briljantan potez napadača Rubina. Tim nije pun samopouzdanja", istakao je na početku Jurgen Klopp.

Njemački stručnjak je bio oduševljen dočekom. "Topao doček od navijača. Nadam se da sada ne misle da sam trebao ostati van stadiona. Kada prvi put dolaziš u novu kuću, trebaš donijeti poklon. Nisam zadovoljan sa svojim poklonom, ali se nadam da ćemo doći ponovo i da ćemo biti bolji", bile su riječi novog trenera Redsa.

Ovo je Liverpoolu treći remi u tri utakmice u Evropskoj ligi i Redsi su jako željeli pobjedu večeras. Od 36. minute su imali i igrača više, ali nisu uspjeli slaviti. "Imali smo puno šuteva nakon što su oni ostali sa igračem manje. Mislim da smo ukupno imali oko 35 udaraca, ali samo devet u okvir gola. Reći ću da je 98 posto bilo ok, a 2 posto da je nedostajalo odlučnosti", kazao je Klopp