Nogomet
0

Jurčić: Navijam za Real i želim da osvoji Ligu prvaka

Totalsport
Krunoslav Jurčić i Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Krunoslav Jurčić i Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Nakon Realove pobjede (6-2) nad Dinamom u petom kolu D-grupe Lige prvaka trener hrvatskog prvaka Krunoslav Jurčić čestitao je Realu i zaželio im - naslov evropskog prvaka.

"Nadam se da je Real Madrid najbolja ekipa u Ligi prvaka. Navijač sam Reala i volio bih da osvoji Ligu prvaka. Dvije ili tri ekipe imaju kvalitetu za naslov prvaka, no ako Real nastavi na ovakvom nivou mislim da može pobijediti", rekao je Jurčić nastavivši:

"Vrlo je teško objasniti što se dogodilo nakon ovakvog poraza. Očekivao sam da će moji igrači biti impresionirani, ali ne tako jako. Bili smo potpuno blokirani u prvih deset minuta".

"Ovakvi su porazi cijena učenja koju plaćamo. Moramo proizvoditi igrače kada ih ne možemo kupovati.

Obrušio se potom Jurčić na hrvatske novinare, koji su mu prigovorili na izmjenama.

"Moramo se fokusiratu na učenje. Svi. Vi novinari također. Morate se naučiti analizirati taktičke postave. Nema te trenerske izmjene koja bi bila pogrešna".

Jose Mourinho utakmicu je prokomentarisao kratko:

"Bila je to savršena večer, zabili smo šest golova, navijači i igrači dobro su se zabavili. Pred kraj utakmice malo nam je pala koncentracija. Hrvati su se malo ohrabrili i kaznili nas sa dva gola. Nisam zabrinut. Takve se stvari događaju.

Na kraju je Mourinho sportski zaželio ozdravljenje Titu Vilanovi, pomoćnom Barceloninu treneru koji je u srijedu operisao tumor na parotidnoj žlijezdi. S Vilanovom se sukobio tokom uzvratne utakmice Španskog superkupa prije tri mjeseca, kada mu je gurnuo prst u oko.

"Nadam se da će Tito za deset dana sasvim ozdraviti.