Nogomet
0

Jupiler liga: Anderlechtu 32. naslov prvaka

Totalsport
Nogometaši Anderlechta i Zulte-Waregema odigrali su Bruxellesu 1-1 u velikom derbiju 10. kola Lige za prvaka. Anderlechtu je i jedan bod bio dovoljan za osvajanje 32. osvajanja naslova belgijskog prvaka, drugog zaredom.

Klub iz Waregema u ovoj je utakmici tražio šansu za pobjedu koja bi mu donijela prvi naslov državnog prvaka u historiji. Gosti su se tom cilju približili kada su poveli u 56. minuti preko Naessensa. No, samo tri minute kasnije je Argentinac Lucas Biglia postigao pogodak koji je na kraju Anderlechtu donio i naslov prvaka. Nakon njegovog slobodnog udarca, lopta se od jednog igrača odbila i završila u mreži.

Anderlecht je u 80. minuti ostao bez isključenog Kouyatea. No, i s igračem manje je izdržao završni pritisak gostujućeg sastava, te je obranio rezultat koji mu je donio titulu.

Anderlecht se kvalificirao izravno u Ligu prvaka, dok je Zulte-Waregemu ostala utjeha da će zaigrati u kvalifikacijama najprestižnijeg klupskog natjecanja na svijetu.

Club Brugge, koji je kao domaćin svladao Genk s 1-0, igrat će u Europa ligi, dok će Standard u kvalifikacije tog takmičenja.

 Jupiler liga, 10. kolo Lige za prvaka:

Anderlecht – Zulte-Waregem 1-1 Club Brugge – Genk 1-0

Standard – Lokeren 4-3

Redoslijed: 1. Anderlecht 49, 2. Zulte-Waregem 47, 3. Club Brugge 46, 4. Standard 42, 5. Genk 40, 6. Lokeren 31