Serie A
0

Junak Milanove pobjede bio Zlatan Ibrahimović

Totalsport
Odlična utakmica Zlatana Ibrahimovića (Foto: AFP)
Odlična utakmica Zlatana Ibrahimovića (Foto: AFP)
U talijanskoj Seriji A je ovih dana na rasporedu 19. kolo, a nakon što je vodeći Juventus u subotu bio uspješan u Bergamu, njegov pobjednički hod je dan kasnije pratio Milan.

Aktualni prvak je pobijedio na gostovanju posljednjeplasiranu Novaru s 3-0, te su tako Milanovi nogometaši došli Juveu opet na samo bod zaostatka. Kao i vrlo često ove sezone tako je i ove nedjelje junak Milanove pobjede bio Zlatan Ibrahimović. Sva tri pogotka je Milan postigao u nastavku, a Šveđanin bh. korijena ih je potpisao dva. Time je Ibrahimović došao na vrh tabele strijelca. Zajedno s Antoniom di Nataleom je ove sezone postigao po 15 pogodaka. U strijelce se za Milan upisao i Robinho.

Nakon 27. decembra 2011. godine prvi je put pobijedio Palermo. I to sa čak 5-3 na domaćem travnjaku su bili bolji od Genoe. Inače, Palermo je sezonu otvorio sa šest pobjeda zaredom na svom travnjaku, ali je potom upisao i dva poraza. Genou je načeo 31-godišnji hrvatski nogometaš Igor Budan koji je upisao peti nastup ove sezone i - prvi pogodak.

Nakon njegovog gola u 26. minuti rasplamsalo se na sve strane, pa je do kraja postignuto još sedam pogodaka.

Napoli je jedva došao do boda kod Siene (1-1). Makedonac Goran Pandev je u 86. minuti postigao gol za bod Napolitanaca, makar je samo nekoliko minuta ranije Edinson Cavani promašio jedanaesterac za Napolijevo poravnanje.

Navečer se igra derbi utakmica, a na San Siru se sastaju Inter i Lazio.

Serie A, 19. kolo:

Bologna - Parma 0-0 Lecce - Chievo 1-2 (Esposito 30 / Paloschi 3, 24) Novara - Milan 0-3 (Ibrahimović 57, 90, Robinho 74) Palermo - Genoa 5-3 (Budan 26, Silvestre 37, Mantovani 42, Miccoli 75, Migliaccio 84 / Palacio 13, 59-11m, Janković 89) Siena - Napoli 1-1 (Calaio 67 / Pandev 86) Udinese - Catania 2-0 (Armero 20, Di Natale 53) Cagliari - Fiorentina (kasnije) Inter - Lazio (kasnije)