Nogomet
0

Julio Cesar napokon odradio puni trening

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Julio Cesar, klasni golman italijanskog i evropskog nogometnog prvaka Intera, u četvrtak je odradio prvi trening pod punim opterećenjem nakon povrede leđa koju je zadobio početkom ovog mjeseca.

Cesar je povrijedio leđa prilikom gostujuće pobjede (3-0) Brazilaca 2. juna na gostovanju kod Zimbabvea u Harareu. Nakon toga je trenirao samo sa smanjenim intenzitetom, a propustio je i prijateljsku utakmicu protiv Tanzanije, u kojoj su njegovi saigrači bez problema pobijedili s 5-1.

Ljekari brazilske reprezentacije tvrde da će Cesar sigurno biti spreman za prvu utakmicu ''seleçaa'' na Mundijalu, 15. juna protiv Sjeverne Koreje. Cesarovi saigrači također nisu zabrinuti zbog njegovog stanja.

"Julio je normalno vježbao, nema razloga za brigu. Neće s njime biti bikakvih problema. No, mi se doista ne moramo brinuti. Iako je Julio Cesar jedan od najboljih svjetskih golmana, mi u kadru imamo još dva vrsna golmana, Gomesa i Donija" kaže Dani Alves.

Premda je jutarnji trening Brazila bio potpuno zatvoren za novinare, lokalni su ''foto-reporteri'' ipak uspjeli ''opaliti'' nekoliko snimaka,.