Nogomet
0

Juande Ramos: 'Real više nije elitna ekipa'

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Iako je predvodeći s klupe momčad Real Madrida upisao 17 od 20 mogućih prvenstvenih pobjeda, budućnost Juandea Ramosa na klupi “kraljevskoga kluba” daleko je od optimistične.

Treneru drugoplasirane momčadi španskog nogometnog prvenstva izlazna vrata sa Santiago Bernabeua pokazati bi mogli susreti Lige prvaka, ali i posljednji “el clasico” u kojem njegova momčad nije dokazala da je dostojna zvati se elitnim klubom.

Nakon što ih je Liverpool isprašio s ukupnih 5-0 iz elitnog klupskog evropskog takmičenja, nogu je Ramosu podmetnula i Barcelona pobjedom 6-2 na za njih uvijek vrućem madridskom terenu. To svakako nisu rezultati koji sugeriraju ostanak Ramosa na jednoj od najpoželjnijih nogometnih klupa kluba s kojim ima šestomjesečni ugovor, a čija valjanost ističe krajem aktuelne sezone.

Svjestan je i Ramos da sa Realom nije napravio značajan iskorak, međutim, ne spominje sebe u kontekstu krivca, već sliku sagledava pozivajući se na snagu protivnika s kojima se njegov sastav suočavao.

  • Nisam frustriran porazima od Barcelone, Liverpoola ili Atletica. Ti nam rezultati samo daju do znanja gdje se trenutno nalazimo. Evropski velikani su nas prestigli i moramo to shvatiti, koliko god to bolno zvučalo - izjavio je Ramos, kojeg španski mediji mijenjaju Arsenalovim menadžerom Arseneom Wengerom.

Bude li Ramos smjenjen, njegov nasljednik bit će deveti trener u posljednjih šest sezona. Usporedbe radi, Barcelonu su u tom periodu vodili tek Frank Rijkaard i Josep Guardiola.

Vezani članci