Počinju pripreme FK Sarajevo
0

FOTO / Jović: Tvrdim da ćemo na proljeće biti bolji nego jesenas

Piše: Dalibor Bošnjak
Pripreme FK Sarajevo počele su danas prozivkom na stadionu Asim Ferhatović Hase, a treneru Draganu Joviću odazvala su se 24 od 25 igrača, dok je Ivan Tatomirović bio opravdano odsutan i uskoro će se priključiti saigračima.
Jović i Osmanagić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Jović i Osmanagić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Jović je novinarima predstavio trenutno najveće pojačanje, veznog igrača Amera Osmanagića, koji je ranije nosio dres Veleža. Prema Jovićevim riječima, Osmanagić može zamijeniti Saida Husejinovića, koji je Koševo zamijenio Maksimirom.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo je rekao da ekipa ostaje u glavnom gradu do 28. januara, kada ide u Međugorje, odakle se vraćaju 5. februara. Pet dana nakon toga idu u Opatiju, gdje ostaju do 20. februara. Jović je rekao da će protivnike tražiti u zavisnosti od toga gdje se nalaze na pripremama. Jović se osvrnuo i na prilično buran prelazni rok, tokom kojeg je Sarajevo napustilo nekoliko standardnih prvotimaca.

"Bilo je dosta odlazaka, ali smo radili i na dovođenju kvalitetnih igrača. Jedan od njih je i Amer Osmanagić, koji može zamijeniti Husejinovića. Poznajem ga iz vremena dok je nosio dres Veleža i vjerujem da može opravdati ukazano povjerenje i pokazati kvalitet. Osim toga, imamo kontakte sa još četiri ili pet provjerenih igrača i tvrdim da ćemo bolje izgledati tokom proljeća nego najesen", rekao je Jović i dodao da je riječ o pojačanjima u svim linijama.

Amer Osmanagić je pojačanje bordo tima (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Amer Osmanagić je pojačanje bordo tima (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Osmanagić je rekao da je željno očekivao dolazak u Sarajevo i da jedva čeka početak priprema i sezone.

Trener drugoplasirane ekipe Premijer lige BiH je rekao da je Zoran Belošević izrazio želju da napusti klub, što mu je i omogućeno. Dodao je i da je klubu prioritet novac zbog situacije u kojoj se nalazi i da je to razlog zbog kojeg kvalitetni igrači ne ostaju na Koševu duže vremena. Ista stvar je i sa Ivanom Sesarom, koji će za nekoliko dana znati ime novog kluba.

Jović je rekao da bi osvajanje titule ove sezone bio dobar korak ka zajedničkom cilju, a to je ostanak igrača u klubu više godina.

Dragan Jović, trener FK Sarajevo (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dragan Jović, trener FK Sarajevo (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na prozivci su se pojavili: Almin Abdihodžić, Edin Ademović, Dejan Bandović, Fadil Ćizmić, Denis Čomor, Amer Dupovac, Emir Hadžić, Faris Handžić, Nemanja Mijušković, Amer Osmanagić, Emir Plakalo, Samir Radovac, Ivan Sesar, Asmir Suljić, Nail Šehović, Radan Šunjevarić, Mario Tadejević, Sedin Torlak, Nemanja Zlatković, Adin Čiva, Haris Muharemović, Alem Plakalo i Mirza Račić, dok je Ivan Tatomirović bio opravdano odsutan.

Ekipi će se priključiti i Fenan Salčinović nakon što bude završena sva potrebna dokumentacija. Ćizmić i Šehović će najvjerovatnije biti posuđeni.