Optimizam u bordo taboru
0

FOTO / Jović: Revanširat ćemo se Leotaru za poraz na početku sezone

Piše: Dalibor Bošnjak
U petak je u prostorijama FK Sarajevo održana konferencija za medije uoči susreta 22. kola Premijer lige, u kojem na stadion Asim Ferhatović Hase stiže ekipa Leotara. Šef stručnog štaba FK Sarajevo Dragan Jović je najavio da će se njegova ekipa revanširati Trebinjcima za poraz iz prvog dijela sezone.
Fotografija sa konferencije za medije FK Sarajevo (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Fotografija sa konferencije za medije FK Sarajevo (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Na konferenciji za medije su se novinarima obratili trener FK Sarajevo Dragan Jović te igrači Matija Matko i Asmir Suljić.

Dragan Jović je u najavi susreta s Leotarom istakao da u ekipi vlada odlična atmosfera te je najavio osvajanje sva tri boda.

"Nakon tri pozitivna rezultata u protekla tri kola, atmosfera u ekipi je odlična. Svi su motivisani za utakmicu protiv Leotara, jer su nam Trebinjci ostali dužnici zbog poraza u prvom dijelu sezone. Istina je da su igrači bili pod pritiskom i da su se potrošili, ali smo se dobro pripremili tokom zime tako da ne bi trebalo biti problema. Utakmica protiv Leotara će biti pravi test za nas, U ekipi neće biti Vučine Šćepanovića, koji je suspendovan zbog kartona, te Emira Obuće zbog povrede, a možda ni Dilavera Zrnanovića, čiji je nastup upitan. Međutim, na klupi imamo kvalitetne igrače koji mogu odgovoriti zadatku. Cilj nam je svakako osvajanje sva tri boda", izjavio je Jović.

Matija Matko (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Matija Matko (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nakon Jovića se novinarima obratio i Matija Matko, koji je postigao svoj prvijenac nakon povratka u ekipu sa Koševa.

"Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme protiv Kozare, dok je drugo bilo nešto lošije. Međutim, svih 90 minuta smo bili bolji protivnik i zaslužili smo pobjedu. Drago mi je što sam postigao gol. Očekivao sam prvijenac ranije, ali sam izgorio od želje za tim. Srećom, ispravio sam i grešku koju sam napravio u Zenici. Ono što se tamo dogodilo, objasnio sam i navijačima koji su me podržali kao i trener, koji mi je dao novu priliku. Važno je da je gol došao, tako da se nadam da ću i u buduće pridonositi svojoj ekipi. Što se tiče Leotara, mi ih respektujemo, ali smo bolji i osvojit ćemo tri boda kojim ćemo se približiti konkurentima", kazao je Matko.

Asmir Suljić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Asmir Suljić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Asmir Suljić je također bio strijelac protiv Kozare u prošlom kolu. U susretu sa Leotarom očekuje pobjedu svoje ekipe i smatra da ona ne smije doći u pitanje.

"Protiv Kozare smo pokazali da smo puno bolja ekipa i zasluženo smo pobijedili. Sigurno smo puno boji i od Leotara, samo to moramo pokazati na terenu. Revanširat ćemo im se za poraz. Ništa osim pobjede ne dolazi u obzir", jasan je bio Suljić.

Dragan Jović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Dragan Jović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Sarajevo u posljednje vrijeme u svojim utakmicama često odigra dva različita poluvremena kada je riječ o kvalitetu igre. Jović je rekao da ekipa trenutno radi na tome.

"Da, to je činjenica. Jedno poluvrijeme odigramo dobro, dok drugo bude nešto lošije. Radimo na tome da se to izbalansira kako bismo kvalitetno igrali svih 90 minuta. Ova ekipa to definitivno može učiniti", rekao je trener FK Sarajevo.

Novinare je zanimalo i da li je Jović zadovoljan igrom Saida Husejinovića.

"On je igrao kratko tako da je nemoguće dati ocjenu na osnovu toga. Njega testiramo na treninzima i u kontrolnim utakmicama. Kada dovede u red svoju kilažu i kad se bolje spremi, on će biti pravo pojačanje za nas. Siguran sam da će dati veliki doprinos ekipi", završio je Jović.

Utakmica između Sarajeva i Leotara se igra u subotu na stadionu Asim Ferhatović Hase od 16:30 sati.