Nogomet
0

Jose Mourinho izjavio da bi volio trenirati Real Madrid

Sarajevo-x.com
Jose Mourinho je otkrio da bi volio trenirati i voditi Real Madrid nakon što mu istekne ugovor sa Chelseajem. Njegov ugovor na Stamford Bridgeu ističe 2010. godine, a Mourinho tvrdi da će ga on u potpunosti odraditi, iako postoje razne špekulacije o njegovoj budućnosti.

Prema određenim izvještajima, odnos portugalskog trenera sa vlasnikom Romanom Abramovichem je ušao u kritičnu fazu.

Mourinho je priznao da mu je san voditi devetostruke evropske prvake. "Bila bi mi čast raditi u klubu kakav je Real Madrid i neću odgovoriti negativno glede toga. Ipak, nisam zainteresiran da preuzmem Real dok mi 2010. godine ne istekne ugovor. Želim ostati u Chelseaju. Volim Chelsea i engleski nogomet".

Mourinho je ranije odbacio tvrdnje da će napustiti Chelsea na kraju sezone zbog navodnog neslaganja sa Abramovichem i trenerom Frankom Arnesenom.

Bivšem treneru Porta su u januarskom prelaznom roku uskraćena finansijska sredstva za dovođenje odbrambenog igrača, koji bi zamijenio povrijeđenog Johna Terryja.

U tri sezone na Stamford Bridgeu, Mourinho je osvojio dvije titule engleskog prvaka i dvije titule osvajača Liga kupa. Mourinho (44) je kao pomoćni trener radio četiri godine u Barceloni sa trenerima Bobbyjem Robsonom i Louisom Van Gaalom.

Trener Reala Fabio Capello se nalazi pod nevjerovatnim pritiskom na Bernabeu, zbog užasno loše sezone. Klub, koji nije osvojio nijedan trofej od 2003. godine, ispao je u šesnaestini finala Lige prvaka, a u španskoj ligi kasni pet poena za vodećom Barcelonom.