Nogomet
3

Jose Mourinho: Begović će se takmičiti s Courtoisom za početni sastav

Klix.ba
Menadžer engleskog šampiona Chelseaja Jose Mourinho smatra da u svojoj ekipi ima dvojicu od petorice najboljih golmana u Engleskoj, a to su Thibaut Courtois i bh. reprezentativac Asmir Begović.

Mourinho je istakao da će se Courtois i Begović boriti za početni sastav, a da će prednost imati onaj koji češće sačuva svoju mrežu.

"Ovo će biti veliki izazov za Begovića jer mu je konkurencija Curotois, nevjerovatni golman koji je ostavio sjajan utisak i napravio razliku na terenu odmah nakon dolaska u Englesku. No, ja sam želio Petra Čecha zamijeniti ne dobrim, nego veoma dobrim golmanom. Vjerujem da sada u ekipi imamo dvojicu od petorice najboljih golmana u Premierligi. Begović će se takmičiti s Courtioisom. Onaj koji bude češće uspio sačuvati svoju mrežu, taj će biti u početnom sastavu. Ja sam miran i sretan jer imamo dvojicu fantastičnih golmana", izjavio je Mourinho.

Chelsea se trenutno priprema za novu sezonu. Begović je prije nekoliko dana napustio Stoke City i potpisao četverogodišnji ugovor sa Chelseajem.