Zlatan Ibrahimović
0

"Još uvijek smo najbolji"

Sarajevo-x.com
Još uvijek smo najbolji, izjavio je reprezentativac Švedske i igrač italijanskog Intera, Zlatan Ibrahimović misleći na tri uzastopne pobjede Intera u italijanskoj Seriji A. Oduševljen novim trenerom, Portugalcem Joseom Mourinhom, igrač bosanskohercegovačkih korijena misli da sad ništa ne može stati na put njegovom klubu.

Ibra, kako ga nazivaju u italijanskim medijima, kaže da i pored pritiska Rome i velikog pojačanja u klubu AC Milan kao što su Ronaldinho, Shevchenko, Zambrotta, Flamini i švicarski odbrambeni igrač Senderos, Inter i dalje može biti prvi.

"Uz trenera kakav je Jose Mourinho možemo sve. U timu se može osjetiti sasvim nova i pozitivna atmosfera. Imamo više samopouzdanja. Mourinho je najpedantniji i najstrpljiviji trener kojeg sam imao", dodao je Ibrahimović za list Gazzetta dello Sport.

Ibrahimović je ubijeđen da će, i pored pet timova koji definitivno idu na to da osvoje vrh italijanskog fudbala, Inter na čelu s Mourinhom biti prvak Italije.

Inter je 24. avgusta osvojio italijanski Super Cup u utakmici protiv fudbalskog kluba Roma, s rezultatom 6:5 u penalima.

Portugalac Jose Mourinho (45) slavu je stekao kao trener engleskog prvoligaša Chelseaja, a u milanski Inter je došao u junu ove godine.

Dva puta je proglašen najboljim svjetskim fudbalskim menadžerom, 2004. i 2005. godine a njegova oficijelna biografija najprodavanija je knjiga u Portugalu.