Selektor Meksika
0

"Još uvijek nismo ništa napravili"

Totalsport
Javier Aguirre (Foto: AP)
Javier Aguirre (Foto: AP)
Velika sreća, ali i oprez, vladali su u redovima meksičke reprezentacije nakon pobjede (2-0) protiv svjetskog doprvaka Francuske u 2. kolu grupe A na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoj Africi.

Meksiko je sada s četiri boda na vrhu grupe, zajedno s Urugvajem protiv kojeg igra u posljednjem kolu, 22. juna u Rustenburgu. Remi u toj utakmici obje bi reprezentacije odveo u drugi krug, no u taboru srednjoameričke vrste ne razmišljaju na taj način.

"Još uvijek nismo napravili ništa, matematički još nismo osigurali prolaz", upozorio je selektor Javier Aguirre, a potom se osvrnuo na pobjedu protiv “tricolora”.

"Pokazali smo svoje pravo lice, kompletnu igru i sjajan stav. Napravili smo veliki napredak u odnosu na prvu utakmicu u grupi (1-1 protiv JAR-a, op. a.), zatvorili smo Francuzima prostor, igrali smo opreznije, inteligentnije. Bili smo skoncentrisani svih 90 minuta i mogu reći da je ovo jedna od najboljih utakmica ove reprezentacije."

Osjećaji ponosa i opreza miješali su se i kod strijelca vodećeg pogotka, novog napadača Manchester Uniteda Javiera Hernandeza (22).

"Sretan sam zbog pobjede znatno više nego zbog svoga gola i titule igrača utakmice. Željeli smo svojoj zemlji donijeti sreću i to nam je uspjelo. No, ovo je tek prvi korak, još je dug put pred nama", rekao je popularni Chicharito koji je pogodio osmi put u 14. nastupu za reprezentaciju.