Diego Milito
0

"Još nije vrijeme za slavlje"

Totalsport
Diego Milito (Foto: Reuters)
Diego Milito (Foto: Reuters)
Interov 30-godišnji napadač i argentinski nogometni reprezentativac Diego Milito upozorava navijače svog kluba da je prerano za slavlje, nakon što je Inter savladao Barcelonu s 3-1 na San Siru u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka.

Milito je dvoboj otvorio s dvije promašene čiste šanse, ali je nakon toga upisao dvije asistencije i jedan pogodak, te je dao najveći napadački doprinos velikoj pobjedi tima Josea Mourinha.

"Veoma smo sretni s ovom pobjedom, jasno da smo sada puno bliže finalu. No, ništa još nije gotovo i ne treba slaviti prije vremena. Još nas čeka teških 90 minuta uzvratne utakmice u Barceloni, ali sada na Camp Nou stižemo puno mirniji", rekao je Milito, a potom je opisao svoj gol u 61. minuti za konačnih 3-1.

"Eto'o je centrirao, vidio sam da je Wesley Sneijder kanio glavom postići gol. Lopta se ipak nekako sretno odbila do mene, pa sam ja bio strijelac."

Na kraju, objasnio je koliko je u ovom uspjehu Intera bila važna taktička priprema za utakmicu.

"Pažljivo smo proučavali igru Barcelone. Jako puno smo radili na neutraliziranju njihove opasne napadačke igre. Postavili smo snažan odbrambeni blok kako bi osigurali da sjajni napadači kao što su Lionel Messi i Zlatan Ibrahimović što manje budu u kontaktu s loptom. Ono što smo pripremali u odbrambenom smislu smo uspjeli na terenu sprovesti u djelo", zaključio je Milito.