Premireship
0

VIDEO / Još jedan trijumf Cityja, Džeko postigao deveti gol sezone

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Bh. nogometni reprezentativac Edin Džeko postigao je svoj deveti pogodak u dresu Manchester Cityja ove sezone. Građani su u okviru 10. kola Premiershipa na svom stadionu porazili Wolverhampton rezultatom 3:1.

Nogometaši Manchester Cityja, iako sa igračem manje u posljednjih 15 minuta, održali su pobjednički niz u engleskom Premiershipu.

Izabranici Roberta Mancinija slavili su protiv Wolverhamptona, a prvi pogodak djelo je bh. reprezentativca Edina Džeke. U 52. minuti na asistenciju Sergia Aquera Džeko je postigao svoj deveti gol za vodstvo Cityja, a samo desetak minuta kasnije bh. nogometaš je napustio igru a zamijenio ga je Adam Johnson.

Aleksandar Kolarov u 67. minuti pogodio je za 2:0, a problem za Mancinija dogodio se sedam minuta kasnije.

Kompany je isključen, a Hunt pogodio iz penala za 2:1. Igrač više za "vukove" ipak nije urodio plodom, a propuštene prilike gostiju kaznio je Johnson u sudijskoj nadoknadi utakmice za konačnih 3:1.

Cityju je ovo deveta pobjeda u deset utakmica. Teško ali ipak zaslužena slavili su građani, a igračem utakmice proglašen je Kolarov.

Premiership, 10. kolo:

Manchester City - Wolverhampton 3-1 Norwich - Blackburn 3-3 Sunderland - Aston Villa 2-2 Swansea - Bolton 3-1 Wigan - Fulham 0-2 Arsenal - Chelsea 5 - 3

Poredak: 1. Manchester City 28, 2. Manchester United 23, 3. Chelsea 19, 4. Newcastle (-1) 19, 5. Tottenham (-2) 16.