Psiholog portugalske reprezentacije
0

Jorge Silverio: Provokacije iz Zenice naljutile igrače Portugala

Sarajevo-x.com
Jorge Silverio, sportski psiholog portugalske reprezentacije
Jorge Silverio, sportski psiholog portugalske reprezentacije
Kako pišu portugalski mediji, laseri i druge provokacije upućene Cristianu Ronaldu na Bilinom Polju u Zenici samo su dodatna motivacija pred sutrašnju utakmicu protiv bh. Zmajeva.

"Reprezentacija Portugala nije na najbolji način primljena u Zenici. Bilo je mnogo provokacija fanatičnih navijača na račun kapitena Cristiana Ronalda (uzvikivanje "Messi, Messi..." i laseri u oči).", piše portugalski list Publico.

"Ono što se dogodilo u Zenici pozitivno se odrazilo na igrače i tim Portugala. Naša reprezentacija koja teško pronalazi motivaciju u utakmicama sa slabijim ekipama pokazuje veliku motivaciju i ujedinjenost uoči sutrašnje utakmice", kazao je Jorge Silverio, sportski psiholog portugalske reprezentacije.

"I vi možete poslati poruku igračima da smo bolji od Bosanaca i Hercegovaca", poručio je Silverio svojim zemljacima te dodao kako očekuje paklenu atmosferu na Stadionu svjetlosti u Lisabonu.

Stadion Benfice je sretan za selekciju Portugala. Na njemu su do sada izborili učešće na četiri velika nogometna takmičenja.

"Jedan od faktora koji mogu pomoći definitivno je i broj navijača na stadionu. Važno je da ih podržimo i u slučaju da rezultat ne bude povoljan za nas", dodao je Jorge Silverio.

Do sada je prodato više od 40.000 karata za utakmicu. Meteorolozi predviđaju loše vrijeme sutra poslijepodne u Lisabonu.