Liga prvaka
0

Jorge Jesus: Svejedno mi je s kime ćemo igrati u četvrtfinalu

Totalsport
Jorge Jesus
Jorge Jesus
Trener portugalskog kluba Benfice, Jorge Jesus, bio je oduševljen pobjedom nad ruskim Zenit St. Peterburgom i prolaskom u četvrtfinale Lige prvaka gdje mu je, tvrdi, svejedno s kim će igrati.

Benfica je u susret ušla sa zaostatkom od 3-2 iz prve utakmice te izrazito negativnom serijom od čak četiri susreta bez pobjede (tri poraza i remi). Međutim, kada je utakmica krenula, sve je to zaboravljeno i Benfica je odličnom igrom i pobjedom od 2-0 sasvim zasluženo prošla među osam najboljih ekipa Starog kontinenta.

"Benfica je među osam najboljih ekipa Europe. U posljednjih 20 godina to je tek drugi put da je naš klub u četvrtfinalu Lige prvaka. Benficini navijači su to zaslužili. Zahvalan sam im na svemu", rekao je nakon utakmice ushićeni Jesus koji je nakon toga odgovorio na pitanje koga bi želio u četvrtfinalu.

"Kada se plasirate među posljednjih osam tamo više nema želja. Jedino smatram da se dobro prilagođavamo na engleski način nogometa. Ali nakon ispadanja Arsenala, i još prije Uniteda i Cityja, Chelsea je jedini preostali engleski predstavnik. No, i on je pred ispadanjem tako da mi je svejedno. Sve je sada moguće", smatra trener Benfice.

Jesus se nakratko ponovno vratio na dobivenu utakmicu kako bi pohvalio svoju momčad za briljantnu predstavu.

"Odigrali smo taktički savršenu utakmicu. Bojao sam se da bi Zenit mogao zabiti barem jedan pogodak zbog načina nogometa koji igraju. Međutim, obrambeno je cijela momčad odigrala besprijekorno", zaključio je Jesus.

Benfica je posljednji put osvojila europski naslov davne 1962. godine. Načinom na koji je u utorak srušila Zenit, navijači Benfice nemaju razloga da se ne nadaju sličnom pothvatu i 2012. godine.