"Svlačionica je puna ega"
9

Johnson: Mladim igračima je bolje da ne odlaze u Man. City

Totalsport
Adam Johnson nekada je nosio dres Građana (Foto: AFP)
Adam Johnson nekada je nosio dres Građana (Foto: AFP)
Adam Johnson, odlični 25-godišnji engleski nogometaš, trebao je biti jedan od najjačih oslonaca u igri Manchester Cityja, no ovog je ljeta napustio engleskog prvaka i otišao u Sunderland.

Od 2010. do 2012. godine je Johnson igrao za City u koji je prilično pompozno došao iz Middlesbrougha. Iako je imao nekoliko sjajnih partija u dresu Cityja ipak se nikada nije aklimatizirao na pravi način, te nije bio jedan od sigurnih u prvoj ekipi.

"Tamo su rijetki sigurni za prvu ekipu. Ima toliko uglednih nogometaša, pa tako i jakih ega, i svi oni žele igrati", rekao je Johnson i nastavio:

"Trener Roberto Mancini je samo želio što veći broj kvalitetnih nogometaša. Mislim da često nije bilo logike u kupovanju. Kupilo se da se ima, a ne s određenim razumom. Da sam danas mladi igrač nikada ne bih izabrao odlazak u City. Nema prostora tamo za mlade igrače. Klupa nije za nikoga, pogotovo ne za mladog, talentiranog igrača koji bi time stagnirao", zaključio je krilni-napadač koji je dvanaest puta u karijeri nosio engleski reprezentativni dres.