Premiership
7

FOTO+VIDEO / Johnson golom presudio Građanima, Džeki 18 minuta

Klix.ba
(Foto: AFP)
U okviru u 19. kola engleskog Premiershipa, Manchester City danas je gostovao kod Sunderlanda. Domaća ekipa pobijedila je rezultatom 1:0 zahvaljujući golu Adama Johnsona, bivšeg igrača Građana.

Već u ranom dijelu utakmice, Građani su mogli do vodstva preko kapitena Vincenta Kompanyja koji je nakon šuta glavom pogodio stativu gola Sunderlanda. Nakon toga, golmanu Mignoletu prijetili su David Silva, Yaya Toure i James Milner.

Sunderlad je uzvratio preko Stevena Fletchera, Jamesa McCleana i Sebastiana Larssona, ali do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao.

Već u drugom poluvremenu, domaća ekipa krenula je nešto ofanzivnije što im se isplatilo u 53. minuti kada je bivši igrač Građana Adam Johnson na asistenciju Stephana Sessegnona doveo Sunderland u vodstvo prelijepim golom.

Trener Cityja Roberto Mancini odlučio je uvesti bh. reprezentativca Edina Džeku u 72. minuti. Igru je napustio Argentinac Carlos tevez koji nije uspio nijednom zaprijetiti golu ekipe sa Stadiona svjetlosti.

U 80. minuti, Sunderland je lako mogao do 2:0 preko asistenta prvog gola Sessegnona, ali je njegov odličan šut ipak zaustavljen. Nakon njega, odličnu priliku imao je i James McClean, ali je lopta završila pored stative Cityja.

Do kraja utakmice, Građani su vršili pritisak na danas odličnu odbranu Sunderlanda, međutim, mreža domaće ekipe ostala je netaknuta.

Premiership, 19. kolo:

Sunderland - Manchester City 1:0 ( Johnson 53)