Nogomet
0

John Toshack napušta reprezentaciju Walesa

FENA
John Toshack
John Toshack
John Toshack najavio je da će napustiti selektorsku poziciju u reprezentaciji Walesa, javio je BBC Sport.

Šezdesetjednogodišnji trener teško je prihvatio poraz svoje ekipe od Crne Gore u prvom meču kvalifikacija za EP. Izjavio je da namjerava napustiti reprezentaciju prije utakmica s Bugarskom i Švicarskom u oktobru.

Bivši trener Real Madrida navodno nije pod pritiskom čelnika saveza, ali je viđen u žestokoj raspravi s visokim zvaničnicima nakon razočaravajućeg poraza u Podgorici.

"Mnogo je špekulacija, neke su lažne, neke istinite. Savez će, siguran sam, do kraja sedmice riješiti sve dileme", rekao je dopredsjednik saveza Trefor Lloyd Hughes.

Odmah nakon poraza od Crne Gore, bivši reprezentativci Walesa Iwan Roberts i Robbie Savage pozvali su Toshacka na ostavku.

"Naš optimizam je otišao već nakon prve utakmice", rekao je Roberts.

"Toshack je sastavio ekipu kako je najbolje znao. U reprezentaciji je od novembra 2004. i jesmo li napredovali? Nisam siguran", dodao je.

Savage je kazao da je vrijeme da Toshack napusti reprezentaciju.

"Mislim da nam treba novi početak. Potrebno je da vratimo navijače na stadion i da Toshack ode. Imao je dovoljno vremena. Nije se dosad plasirao na veliko takmičenje, a sada je ponovo užasno startovao", kazao je Savage.

Toshack je u trenerskoj karijeri vodio Real Madrid, Real Sociedad, Deportivo La Corunu, Bešiktaš, St Etienne, Sporting Lisabon i Cataniju.