Uprkos optužbama za rasizam
0

John Terry: Neću odustati od engleske reprezentacije

Sarajevo-x.com
John Terry (Foto: AFP)
John Terry (Foto: AFP)
Nogometaš Chelseaja John Terry neće odustati od nastupa u reprezentaciji uprkos optužbama koje ga terete za rasizam.

Terry je obećao da će voditi Englesku u narednoj utakmici, 29. februara iduće godine protiv Holandije. On je shvatio da ima podršku engleskog selektora Fabija Capella, jer je "nevin, sve dok se ne dokaže krivica".

"Fabio ima mnogo poštovanja prema Terryju kao igraču i vođi i on je najprirodniji kapiten tima", rekao je izvor britanskom tabloidu The Sun.

Terry opovrgava da je na rasnoj osnovi vrijeđao igrača QPR-a Antona Ferdinanda u utakmici koju je Chelsea s njima igrao u oktobru. Zbog tog incidenta morat će na sud 1. februara naredne godine. Ako bude proglašen krivim, Terry bi mogao biti kažnjen iznosom i do 2.500 funti. Ako se to ne dogodi, on će nastaviti nositi kapitensku traku i u Engleskoj i u Chelseaju, gdje mu saigrači daju podršku.

Uprkos Terryjevom negiranju krivice ovaj slučaj je ozbiljna prijetnja ambicijama Engleske na Euru 2012. Neugodan je i za Engleski nogometni savez koji se oštro bori protiv rasizma. No, na kraju će konačnu riječ, što se tiče reprezentacije, imati selektor Capello.

"Menadžer mora učiniti ono što je najbolje za ekipu, a to je u ovom trenutku podrška Terryju", dodao je izvor.

Ipak, gotovo polovina anketiranih navijača smatra da Terry ne bi trebao nositi reprezentativni dres prije završetka sudskog postupka.