Nogomet
0

John Terry: Mogu igrati još dvije ili tri sezone na najvišem nivou

Anadolija
John Terry (Foto: EPA)
John Terry (Foto: EPA)
John Terry (36), fudbaler Chelsea uvjeren je da bez obzira na svoje godine može odigrati još dvije ili tri sezone na najvišem nivou.

Ovog ljeta mu ističe ugovor sa klubom u kojem je proveo 21 godinu i javno je izrazio želju da ostane. U isto vrijeme naglašava da ukoliko ne ostane na Stamford Bridgeu svoju karijeru neće nastaviti u Engleskoj već negdje drugo.

Za sada mu Chelsea nije ponudio novi ugovor. No, nije isključeno da se to, ipak, desi, jer se radi o igraču koji je bio stub svih klupskih uspjeha u posljednjih desetak godina, tokom kojih je osvajana Premier liga, Liga šampiona, FA kup, Liga Evrope...

"Mislim da sam u posljednje tri-četiri godine bio najbolje fizički pripremljen u svojoj karijeri. Kada ste mladi sve shvatate zdravo za gotovo. Jedete šta hoćete, malo odmorite i možete trenirati. Međutim, kada ste stariji ne možete jesti tjesteninu ili hljeb, sve to osjetite. Previše spavate. Taj aspekt ima veliki uticaj na vas i to sam primijetio. Osjetim da u meni ima snage za još dvije ili tri sezone na vrhunskom nivou. Na Chelseaju je hoće li to biti u njegovom dresu ili ću otići negdje drugo“, kaže Terry za britanske medije.

O svom sljedećem mogućem odredištu nije želio previše pričati, mada je jasno da ono može biti bilo gdje u svijetu, ali ne u Engleskoj osim u Chelseaju.

"Želim da igram na najvišem nivou. Očigledno je da je Chelsea moj život, ja sam jedan čovjek jedan klub. Ne bih mogao igrati za drugi klubu Premier ligi. Ne bih to mogao zbog navijača ni zbog toga šta za mene znači Chelsea. Nisam još siguran gdje ću igrati naredne sezone. Naravno, Evropa je prva opcija, ali sve je u Chelseajevim rukama", zaključio je Terry.

Sjajnog defanzivca Plavci su u svoje redove doveli kao 15-godišnjaka 1995. godine iz West Ham Uniteda. Od tada je prošao Chelseajevu omladinsku školu, a kasnije postao jedan od glavnih igrača u eri Romana Abramovicha, koji je klub kupio 2003. godine. Terry je za klub sa Stamford Bridgea odigrao 699 utakmica u svim takmičenjima i postigao 66 golova. Dres reprezentacije Engleske nosio je 78 puta postigavši šest golova.