Igrači Cityja razočarani
0

Joe Hart: Sami smo sebe iznevjerili

Totalsport
Joe Hart (Foto: AFP)
Joe Hart (Foto: AFP)
Joe Hart, golman aktuelnog engleskog nogometnog prvaka Manchester Cityja, nije skrivao razočaranje katastrofalnom evropskom jeseni.

Naime, City je takmičenje u Ligi prvaka u grupi D okončao na posljednjem mjestu s tek tri osvojena boda iz tri domaća remija, a gostujućim 1-0 porazom od Borussije Dortmund izgubili su mogućnost da dočekaju proljeće u Evropskoj ligi.

"Sami smo sebe iznevjerili", bio je prvi komentar Harta nakon što su Građani postali prvi engleski klub koji nije pobijedio ni u jednoj utakmici u grupi u Ligi prvaka.

"Mislim da su Borussia i Real odradili fantastičan posao, ali mi bismo se trebali boriti do posljednjeg trenutka kako bismo ostali u takmičenju, a nismo to učinili. Trebali smo biti u njihovoj poziciji ali nismo bili. Možemo samo sebe kriviti. Bili smo razočaravajući u Evropi, ali smo bili fantastični i konzistentni u ligi.

Mislim da nema razloga za zabrinutost, ali moramo poraditi na tome u Ligi prvaka. Nadam se da ćemo osvojiti ligu i da ćemo imati priliku nositi se s tim sljedeće godine."

Vezani članci