Nogomet
0

Joachim Loew: Hrvati su vrlo lukavi

FENA
"Hrvati su vrlo lukavi i sigurni s loptom. Imaju čvrstu odbranu i nekoliko odličnih pojedinaca koji mogu sami odlučiti susret," istaknuo je njemački izbornik Joachim Loew na novinarskoj konferenciji u Klagenfurtu.

Premda se Loew na konferenciji trebao pojaviti u društvu kapetana momčadi Michaela Ballacka, stigao je sam kako bi se Ballack mogao u miru pripremiti za posljednji trening na stadionu Woerthersee.

Njemački strateg, koji je za kormilom naslijedio Juergena Klinsmanna nakon Svjetskog prvenstva 2006. godine, bio je prepun pohvala prema hrvatskoj reprezentaciji posebno istaknuvši Roberta Kovača, Josipa Šimunića, Mladena Petrića, Ivicu Olića i Luku Modrića.

"Hrvatska reprezentacija odlično drži igru pod kontrolom i naš idući suparnik ima dobru momčad s jakim pojedincima."

Poput Bilića niti Loew nije želio objaviti sastav s kojim će se suprotstaviti Hrvatima, no njemački novinari su uvjereni kako neće mijenjati "dobitnu formulu" iz susreta s Poljskom. Ako se to pokaže točnim Nijemci će u četvrtak u 18 sati istrčati u sastavu: Lehman, Jansen, Metzelder, Mertesacker, Lahm - Fritz, Frings, Ballack, Podolski - Klose, Gomez.

"O sastavu moram prvo obavijestiti igrače. Danas ćemo održati sastanak na kojem ću im objaviti momčad," dodao je Loew koji smatra kako je ključ "nametnuti svoju igru".

Loew je naglasio kako su njegovi igrači mentalno i psihičkih spremni za utakmicu, dodavši kako su odlično analizirali hrvatsku igru te njezine igrače.

"Sve smo snimili i njihove dobre, ali i njihove loše strane."

Na pitanje može li Loew nešto naučiti od svog mlađeg kolege Bilića ili može učiti samo od starijih, Loew je biranim riječima govorio o hrvatskom izborniku.

"Naravno da mogu učiti i od iskusnijih, ali i od mlađih kolega. Bilić je dokazao da je poveo Hrvatsku pravim putem, jer su na suveren način stigli do europskog prvenstva", zaključio je njemački strateg.