Johannesburg
0

VIDEO / Jimmy Jump utrčao na finale

Totalsport
Jimmy Jump, najpoznatiji sportski "streaker", u nedjelju je navečer, prije početka velikog finala SP-a između Španije i Holandije, utrčao na travnjak Soccer City stadiona u Johannesburgu.

Jimmy Jump je pseudonim za 36-godišnjeg Katalonca Jaumea Marquet Cota, koji je sprintao do postolja gdje je stajao pehar namijenjen budućem svjetskom prvaku i, kako se čini po snimci, želio na njega staviti katalonsku beretku, koju je i sam imao na svojoj glavi.

No, neposredno prije toga čuvari reda su ga, kao i na svim ostalim sportskim priredbama koje je "začinio" svojim utrčavanjem, bacili na travnjak i iznijeli s njega.

Inače, prije početka Svjetskog prvenstva, Jimmy Jump je, oglašavajući se u javnosti, naglasio da traži sponzora koji će mu pomoći pri dolasku na jug Afrike, a ovo je očigledan dokaz da je uspio u tome.

Podsjetimo da je nedavno utrčao i tokom izvedbe španske pjesme na Eurosongu, a ranije je utrčavao, između ostalih, na finale Roland Garrosa između Rogera Federera i Robina Söderlinga 2009. godine, pa finale Europskog nogometnog prvenstva u Portugalu 2004. godine (Portugal - Grčka), kada je pokušao ogrnuti Luisa Figa katalonskom zastavom ili, pak, na utrku Formule 1 za Veliku Nagradu Španjolske (2004.) kada je trčao stazom.