Nogomet
0

Jesus: Nisam tražio savjet od Mourinha ili Villasa Boasa

FENA
Trener Benfice Jorge Jesus (Foto: AFP)
Trener Benfice Jorge Jesus (Foto: AFP)
Trener Benfice Jorge Jesus otkrio je da nije tražio savjet Josea Mourinha ili Andre Villasa Boasa za meč četvrtfinala Lige prvaka protiv Chelseaja.

Portugalski gigant u utorak na stadionu "Luz" dočekuje Chelsea, a 57-godišnji trener navodi da nije zainteresiran za bilo kakve savjete drugih trenera, uprkos njihovom poznavanju prilika u engleskom timu.

"Naravno da nisam razgovarao s njima. Chelsea je tim koji svi poznaju. Moja saznanja o Chelseaju dolaze iz gledanja utakmica toga tima, a ne razgovora s Mourinhom ili Villasom Boasom", kazao je Jesus novinarima na pres-konferenciji.

Dodao je da je trener Chelseaja Roberto di Matteo ispravno postupio ako je tražio savjete Davida Luiza i Ramiresa, pošto su dvojica brazilskih igrača ranije nastupala za klub iz Lisabona, javljaju agencije.

"Da sam na njegovom mjestu, od igrača bih tražio informacije", kazao je 57-godišnji trener.

"Chelsea također ima Paula Ferreiru i Hilarija, znači četiri igrača koje sam vodio i koji znaju mnogo o mojoj nogometnoj filozofiji", kazao je.

Portugalski stručnjak naveo je da će njegovi igrači morati pružiti maksimum da bi izborili povoljan rezultat.

"Svi timovi u četvrtfinalu imaju kvalitet. Mi ćemo morati odigrati perfektno i u odbrani i u napadu. Trebat će nam mnogo inspiracije da ostvarimo san i pobijedimo Chelsea", izjavio je Jesus.