Nogomet
37

Jeste li zaboravili Francka Riberyja: Prvi trening s loptom nakon sedam mjeseci

Piše: O. T.
Franck Ribery
Franck Ribery
Igrala se 59. minuta utakmice. Teren je morao napustiti Franck Ribery koji je deset minuta ranije zabio za 3:0 i spremala se katastrofa za Shakhtar iz Donetska koji je, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka prošle sezone, od treće minute imao igrača manje.

Postigao je Bayern do kraja još četiri pogotka, ali Ribery od tada još uvijek nije zaigrao. Sa tribina je gledao ispadanje od Barcelone u Ligi prvaka i Borussije Dormund u DFB Pokalu, kao i utakmicu u kojoj je Bayern proslavio titulu u Bundesligi.

Ove sezone, svjesni da Riberyja neće igrati dugo zbog povrede i da svakako trebaju tražiti zamjenu za njega i Arjena Robbena, doveden je 25-godišnji Brazilac Douglas Costa koji igra briljantno, a Bayern nastavlja dominaciju u Bundesligi. U takvom stanju stvari skoro da je zaboravljen veliki Franck Ribery koji se danas vratio treninzima s loptom.

U jednom momentu se pričalo da se tokom oporavka dešavaju kompliakcije i da je upitna karijera sjajnog Francuza. Ipak, Ribery je danas, prvi put posle više od sedam mjeseci radio s loptom, a trenirao je ukupno 45 minuta.

Još uvijek nije sigurno kada će se vratiti na teren, a pretpostavlja se da bi "sedmica" Bayerna ponovo mogla zaigrati u decembru.