Nogomet
25

Ješić pred sutrašnji duel protiv Slobode: Utakmicu u Prijedoru smo podredili ovoj

Piše: E. B.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo Miodrag Ješić je na današnjoj konferenciji za medije izjavio kako je svjesno u Prijedoru izveo rotirani sastav kako bi igrači bili što odmorniji za sutrašnji uzvratni susret četvrtfinala Kupa BiH protiv Slobode (18 sati).

"U Tuzli je odigrano prvo poluvrijeme, a naš cilj je plasman u polufinale Kupa BiH. Ja sam svjesno utakmicu u Prijedoru podredio ovoj jer je raspored takav da u 13 dana igramo pet utakmica, te smo stoga rotirali sastav. To se posebno odnosi na ofanzivnu liniju gdje su Cesar, Benko i Bekić dobili skoro identičnu minutažu. Htjeli smo da igrači svježi dočekaju ovu utakmicu, a kada se ona završi vidjet ćemo da li smo bili u pravu", rekao je Ješić, a potom se osvrnuo na pisanje medija.

"Moram da se osvrnem na pisanje novinara. Imate pravo da kritikujete, ali niko nema pravo da mi stavlja riječi u usta. Nikada nisam spomenuo Vedranovo ime, a kamo li da ga koristim za motivaciju i pripremu utakmice protiv Slobode.

Dalje, pišete 'poslije serije loših rezultata'. Šta podrazumijevate pod serijom loših rezultata? Vršite analize nakon tri utakmice. Pišete o 'novom proljetnom Sarajevu', a kalendarsko proljeće još nije počelo.

Kažete da je 14 igrača otišlo iz kluba, te da je bilo bolje kad su oni igrali. To nije tačno. Ti igrači su izgubili od Zrinjskog na Koševu 0:1, a ovi novi su odigrali 2:2.

Uostalom, većina tih igrača što je otišla uopće nije ni bila u kombinaciji za utakmice Sarajeva. Također, nikog nismo otjerali, sa svima smo se na sportski način razišli i mi smo ponosni na to. Sada od njih niko ne igra neku ulogu u sovjim novim klubovima, a svi su ti klubovi 'manji' od Sarajeva. Oni tamo ili malo igraju, ili ne igraju nikako.

Sve što ste iznijeli posljednjih dana je tendeciozno i vjerujem da imate nalogodavce.

Nemojte da obmanjujete javnost. Nemojte omalovažavati našeg kapitena Duljevića nakon jednog promašenog jedanaesterca. I Messi promašuje jedanaesterce, pa i dalje igra u Barceloni", rekao je Ješić u svom monologu pripadnicima sedme sile.

Prvotimac Sarajeva Edin Rustemović je izjavio kako se nada da će ekipa proći u polufinale Kupa BiH.

"Očekujem da damo svoj maksimum. Ekipa vjeruje u prolaz i vjerujemo jedan u drugog. Dat ćemo maksimum da izborimo polufinale i vjerujemo u prolaz uz maksimalan trud i angažman".

Generalni direktor Sarajeva Dino Selimović prenio je poruku od većinskog vlasnika kluba Vincenta Tana.

"Vincent Tan daje punu podršku Miodragu Ješiću, stručnom štabu, igračima i klubu u cjelini. FK Sarajevo je krajem 2015. godine imalo 50 igrača pod ugovorom i uspjeli smo taj broj smanjiti na 36".