Nogomet
6

Ješić: Poštujemo Slaviju, ali ćemo pružiti šansu mlađim igračima

Piše: Am. Dž.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Sarajevo će protiv Slavije igrati u kombinovanom sastavu zbog velikog broja utakmica koje ekipa igra u kratkom periodu, izjavio je danas šef stručnog štaba FK Sarajevo Miodrag Ješić.

On je govorio na konferenciji za medije uoči revanša protiv Slavije u okviru osmine finala Kupa BiH, a koja se sutra igra na Koševu od 13:30 sati. U prvoj utakmici protiv ekipe iz Istočnog Sarajeva tim s Koševa je slavilo 4:1.

"Trudili smo se maksimalno da napravimo dobar rezultat u prvoj utakmici. Poštujući gosta koji nam dolazi sutra na Koševo ipak ćemo napraviti kombinovani sastav", rekao je Ješić.

Istakao je da za ekipu predstavlja problem što svaki treći dan igraju utakmicu.

"Neke igrače ćemo poštedjeti za utakmice koje nam dolaze. Pružit ćemo šansu mlađim igračima koji do sada nisu imali veliku minutažu", kazao je Ješić.

Napomenuo je da se pojedini igrači žale na manje povrede dok se neki osjećaju umorno.

"Danas ćemo poslije treninga izdvojiti grupu od 18 igrača, a iz te grupe 11 prvotimaca. Želim reći i da sam jučer obavio razgovor s Milanom Stepanovom koji je bio pod suspenzijom. On će početi treninge i priključit će se ekipi od 10. novembra. odlučio sam pružiti ovom igraču još jednu šansu da pokaže svoj fudbalski kvalitet", zaključio je Ješić.

Ulaznice za meč Sarajevo - Slavija će biti besplatne.