Nogomet
13

Ješić debituje pred koševskom publikom, Željo gostuje na Piroti, Sloboda na Pecari

Piše: Edin Isanović
Četiri utakmice 10.kola BHT Premijer lige igraju se danas. Sarajevu na noge stiže Vitez. Izabranici Branka Karačića na najveći bh. stadion dolaze nakon dva vezana trijumfa. Također, i Bordo tim je vezao dvije uzastopne prvenstvene pobjede.

Na Koševu će danas svoj debi imati i novi šef struke aktuelnog prvaka - Miodrag Ješić. On je na konferenciji za novinare ,pred okršaj sa Vitezom, istakao kako je zadovoljan stanjem u ekipi. Dodao je da ga malo brinu povrede jer je lišen usluga nekoliko nogometaša (Purića, Alispahića, Stepanova, Ikandea, Almira Bekića). Zbog kartona pravo nastupa nema ni Rustemović. No, u bordo svlačionici nadaju se osvajanju kompletnog plijena.

Gosti iz Viteza najavili su borbu za svaku loptu. Naglašavaju da je Sarajevo favorit, ali da na najveći bh. stadion ne dolaze sa bijelom zastavom.

Na Piroti će snage odmjeriti Travnik i Željezničar. Ovaj meč je izuzetno važan za obje ekipe. Veziri će težiti osvajanju tri boda kako bi pobjegli iz opasne zone, dok će Plavi pokušati da se trijumfom približe vrhu tabele. Sve sugerira da će biti zanimljiv dvoboj. Gosti sa Grbavice imat će i veliku podršku s tribina.

Širokom Brijegu na megdan dolazi neugodna Sloboda. Domaći će pokušati da savladaju Tuzlake. Ipak, svjesni su da će igrati protiv izuzetno kvalitetnog suparnika. Tim sa Tušnja vjeruje kako Pecaru može napustiti neporažen.

Za Zrinjski nema puno filozofije u sudaru sa Radnikom. Pobjeda se nameće kao imperativ. Plemići su u srijedu eliminisani iz Kupa BiH od Sarajeva i sve misli okreću prvenstvu. No, tim iz Bijeljine igra dobro na gostovanjima i izabranici Vinka Marinovića trbaju biti na oprezu.

Rezultati utakmica odigranih u subotu:

Drina – Velež 1:2 Rudar Prijedor – Slavija 2:2 Čelik – Borac 1:0.

Nedjelja:

Travnik – Željezničar 15:30 sati (prijenos na Moja TV) Sarajevo – Vitez 15:30 sati Zrinjski – Radnik 18:30 sati Široki Brijeg – Sloboda 19.00 sati (prijenos na Arena Sport BiH) Ponedjeljak

Olimpic – Mladost Doboj Kakanj 15:30 sati