Alex Ferguson
0

"Jedna od najboljih europskih predstava ikada!"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson bio je izuzetno uzbuđen igrom svoje ekipe u pobjedi nad Schalkeom u Gelsenkrichenu 2-0, u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka.

Slavio je United golovima Ryana Giggsa i Waynea Rooneyja u drugom poluvremenu. No, pitanje pobjednika mogao je, zapravo, riješiti već i u prvih 45 minuta, kada je sjajni golman Schalkea Manuel Neuer spašavao svoju ekipu.

Iskusni škotski mag, koji vodi Manchester United već 25 godina, nije mogao sakriti oduševljenje:

"Ova ekipa je imala dosta velikih predstava na europskoj pozornici. Ali, ovo je bila jedna od najboljih ikada!", konstatirao je Ferguson.

Onda se prisjetio pobjede nad Juventusom u Torinu s 3-2, u uzvratnoj polufinalnoj utakmici u sezoni 1998/99. Tada je na Old Traffordu bilo 1-1 (zabio je Giggs, op.a), a u Torinu je Juventus s dvama ranim golovima Inzaghija poveo s 2-0. No, Keane, Yorke i Cole bili su strijelci za preokret i pobjedu ''crvenih vragova'' 3-2. Nakon toga je Manchester United u finalu pobijedio Bayern s 2-1, iako su Bavarci do sudijske nadoknade vodili s 1-0...

"Ta utakmica s Juventusom će uvijek biti jako visoko na rang-listi, ali i ova nije daleko. Oduševljen sam kako je ekipa odigrala. Bila je to naša vrhunska predstava. Svaka čast mojim igračima, pokazali su iznimno samopouzdanje i vjeru jedni u druge. Naša koncentracija, intenzitet igre i brzina dodavanja su bili naprosto izvanredni", frcali su komplimenti iz Fergusonovih usta.