Bild
0

Je li Salihović već odigrao zadnju utakmicu za Hoffenheim?

Totalsport
Sejad Salihović
Sejad Salihović
Bosanskohercegovački nogometaš Hoffenheima Sejad Salihović (26) obavio je pregled kod uglednog Bayernovog ljekara Hans-Wilhelma Müller-Wohlfahrta.

On mu je potvrdio da je stanje s njegovim lijevim koljenom u redu i dao mu zeleno svjetlo da se sljedeće sedmice vrati treninzima. Bild, ipak, nagađa da Salihović ove sezone više neće igrati, a to bi ujedno moglo značiti i da je već odradio svoju posljednju utakmicu za Hoffenheim.

Do kraja Bundeslige su, naime, ostala još tri kola, a trener Marco Pezzaiouli je potvrdio da se neće upuštati u nepotrebne rizike s igračima koji se oporavljaju jer je Hoffenheim u sredini tabele, siguran od ispadanja, a ujedno daleko od mjesta koja vode u evropska takmičenja.

Salihoviću ugovor vrijedi do ljeta 2012, a posto je nedavno izjavio kako u klubu više ne osjeća poštovanje, odlazak na kraju ove sezone se čini sasvim izvjesnim. Ukoliko ne produži ugovor, sljedeće će ljeto moći otići bez odštete, a to sigurno Hoffenheimu nije u interesu, tako da je doista moguće da je pouzdani veznjak odigrao zadnju utakmicu za sadašnji klub.