Nogomet
0

Je li nagađanje Zenitovih 18 miliona eura za Buffona?

Totalsport
Gianluigi Buffon (Foto: AP)
Gianluigi Buffon (Foto: AP)
Gianluigi Buffon, 32-godišnji golman torinskog Juventusa i talijanske reprezentacije, ove sezone nije branio niti minute za svoj klub. Njegovu je ulogu preuzeo godinu dana stariji Marco Storari.

Razlog je Buffonov odlazak na operaciju leđa, a povratak nogometu će se dogoditi u nastavku prvenstva, tokom januara iduće kalendarske godine. No, i dok je obavljao rehabilitaciju i nije bio blizu nogometnog terena, dosta se pričalo o Buffonu. Tema je njegov mogući odlazak iz Juventusa gdje brani od sada već daleke 2001. godine. Juventus mu je drugi klub u karijeri, koju je počeo ranije u Parmi.

Prije dvije sezone je Buffon odbio vrijednu ponudu Manchester Cityja, a sam je najavljivao da želi odraditi ugovor s Juventusom do kraja. Ugovor vrijedi do 2013. godine.

Ipak, u međuvremenu se spominjao i mogući odlazak u Bayern, a nova priča je 18 miliona eura vrijedna ponuda iz ruskog prvaka Zenita iz Sankt Peterburga. Tamošnji klupski trener, Talijan Luciano Spalletti, navodno čini sve da se ovaj posao ispuni.

"Uvijek oko klubova postoje naklapanja i nagađanja. Dolazak Buffon je jedna od takvih priča i Zenit trenutačno ne može ništa službeno objaviti", rečeno je u saopćenju kluba koji je ujedno već izborio plasman u drugi krug Evropske lige.