Nogomet
0

Jasmin Mešanović: Albanija može biti nezgodan protivnik

Klix.ba
Mešanović u dresu reprezentacije BiH
Mešanović u dresu reprezentacije BiH
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će na stadionu Bilino Polje odigrati prvu utakmicu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Češkoj 2015. godine.

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i napadač zeničkog Čelika Jasmin Mešanović našao se na spisku selektora Vlade Jagodića, a u duelu sa Albanijom očekuje tešku utakmicu.

"Očekujem tešku utakmicu i ako u nju ne uđemo maksimalno ozbiljno, Albanija može biti izuzetno nezgodan protivnik. Atmosfera u timu je odlična, pripreme smo okončali na najbolji mogući način i spremni smo za sutrašnju utakmicu", izjavio je Mešanović za Klix.ba te dodao:

"Svi u timu jedva čekaju početak utakmice i smatram da je Albanija u Zenicu došla da se brani, ali opasnost će vjerovatno vrebati iz kontranapada, preko kojih će pokušati ugroziti naš gol. Ja u svakoj utakmici dajem svoj maksimum i tako će biti i u ovoj. U prijateljskom susretu protiv Srbije dobro sam odigrao i zadovoljan sam, ali uvijek može bolje".

Mešanović misli da će igrači koji dobiju priliku ostaviti srce na terenu te da će uz podršku navijača lakše doći do tri boda.

"Kada smo igrali u Tuzli navijanje je bilo na visokom nivou i taj grad zaslužuje jednu veliku pohvalu. Očekujem da će sutra na Bilinom Polju podrška biti još veća i da će nam navijači pomoći da dođemo do tri boda", zaključio je mladi bh. reprezentativac.