Nogomet
3

Jasmin Burić za Klix.ba: Želimo postati prvaci Poljske

Piše: A. D.
Jasmin Burić (Foto: Arhiv/AFP)
Jasmin Burić (Foto: Arhiv/AFP)
Derbi 18. kola Ekstraklase Poljske sinoć su u Krakowu igrali Wisla i Lech, a nakon velike borbe teren su uzdignutih ruku napustili gostujući igrači.

Na golu tima iz Poznana stajao je bh. internacionalac Jasmin Burić.

"Veliki posao smo napravili pobjedom nad Wislom. Zadovoljan sam svojim odbranama, iako, ruku na srce, nije bilo mnogo posla s obzirom na to da je kompletan tim cijelim tokom meča igrao dobro. Velika je stvar to što sam na posljednja dva meča stajao na golu jer je iza mene teška povreda i duga pauza“, izjavio je Burić za Klix.ba.

Burićev klub ove sezone ima šampionske ambicije.

"Želimo postati prvaci Poljske ili u gorem slučaju izboriti nastup u evropskim takmičenjima narednog ljeta. Do kraja je još mnogo utakmica, a nakon posljednjeg kola uslijedit će play off u kojem će se poloviti dotadašnji bodovi, što nama u ovom trenutku odgovara“, dodao je Burić.

Jasmin je prošao sve omladinske selekcije BiH, a jedne prilike pozvan je i u A reprezentaciju, i to u vrijeme selektorskog mandata Fuada Muzurovića. Safet Sušić nikada mu nije ukazao povjerenje, iako je počesto imao, s izuzetkom Asmira Begovića, objektivan problem među stativama.

"Važno je da igram u klubu. Ako budem branio za Lech, onda se imam čemu nadati. Kako god, gore od onog kako je do sada bilo ne može biti“, prokomentarisao je Burić.