Nogomet
8

Jasmin Baković: Sa Sušićem ćemo se korektno rastati

Anadolija
Generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Jasmin Baković najavio je da će se ljudi iz NS BiH iduće sedmice sastati sa Safetom Sušićem kako bi postigli dogovor poslije otkazivanja saradnje.

"Savez može jednostrano, bez finansijske nadoknade sa selektorom raskinuti ugovor ukoliko cilj nije ostvaren ili ako je dovedeno u pitanje ostvarenje cilja", klauzula je u ugovoru Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) potpisanog sa bivšim selektorom fudbalske A reprezentacije Safetom Sušićem, kojeg je Izvršni odbor smijenio u ponedjeljak zbog loših rezultata na startu kvalifikacija za EURO 2016.

Dvije strane do sada su na različite načine tumačile spomenutu klauzulu ugovora, a o "mirnom i korektnom razlazu" sa bivšim selektorom tročlana komisije N/FS BiH razgovarat će u narednim danima.

"Imat ćemo sastanak sa Safetom Sušićem početkom naredne sedmice. Nadam se da ćemo poslije svega korektno podvući crtu. Vjerujemo da će konačni dogovor sa Safetom Sušićem biti džentlmenski, korektan i u obostranom interesu, jer je i dosadašnja petogodišnja saradnja bila korektna", rekao je za Anadolu Agency (AA) Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH.  

I Sušić je izjavio "od saveza neću tražiti milione", tako da postoji realna šansa da se N/FS BiH "ostane u ljubavi" sa selektorom sa kojim je BiH igrala prvi put na nekom od velikih takmičenja, ali i definitivno dovela u pitanje ostvarenje cilja, odnosno mogućnost plasmana na EURO 2016.

Tročlanu komisiju N/FS BiH koja će iduće sedmice razgovarati sa Sušićem, pored sekretera Bakovića, sačinjavat će potpredsjednik Ivan Beus i član Izvršnog odbora Nurdin Peštalić.