Nogomet
2

Jasmin Baković ostaje generalni sekretar NS BiH

Anadolija
Jasmin Baković bit će generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH) i u novom četverogodišnjem mandatu, odlučeno je na sjednici Izvršnog odbora NSBiH koja je još u toku, javlja Anadolija.

Nakon što mu je istekao mandat članovi "fudbalske bh. vlade“ ukazali su novo povjerenje Bakoviću, kako su istakli, jer je veoma dobro i predano obnašao dužnost u proteklom periodu.

"Zahvaljujem članovima Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na povjerenju. To je za mene velika satisfakcija za dosadašnji naporan rad, ali istovremeno i obaveza da sve kapacitete uložim u interesu daljnjeg progresa bh. fudbala“, istakao je Baković nakon što je izvršen njegov reizbor na funkciju prvog operativca NSBiH.

Na novom mandatu Bakoviću prvi je čestitao Theodore Theodoridis, direktor za nacionalne saveze članove Evropske fudbalske asocijacije (UEFA).

"Drago mi je što je prva čestitka stigla od Theodoridisa iz UEFA sa kojim sam mnogo radio proteklih godina. I to je potvrda da ljudi iz Nyona cijene naš rad i da je NSBiH na pravom putu“, rekao je Baković.