Nogomet
156

Jarni: Pohod na titulu kreće u Zenici protiv Čelika

Piše: J. H.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Šef Stručnog štaba FK Sarajevo, Robert Jarni, kaže da u utakmicu protiv Čelika u Zenici, svi ulaze spremno i očekujući pobjedu.

Tim sa Koševa iza sebe ima odlično odrađene pripreme pred nastavak proljetnog dijela Premijer lige BiH. Uprava Bordo tima je također napravila odličan posao kada su u pitanju pojačanja te se već sada s pravom može reći da su glavni konkurenti za osvajanje lige i titulu koju navijači godinama željno iščekuju.

"Ja znam zašto sam došao ovamo i pritiska nema. Mi smo na drugom mjestu i hvatamo one koji su ispred nas. Igrači su maksimalno spremni. Svi smo svjesni da Sarajevo nije trofej osvojilo sedam godina. Igrači i navijači to žele".

"Doveli smo karakterne, kvalitetne igrače koji su se brzo uklopili. Ispunili su sve moje zahtjeve, a mislio sam da će biti puno teže. Ali, mogu im se samo zahvaliti na radu koji su napravili", kazao je Jarni.

Kako kaže, pripremne utakmice su im jako dobro došle.

"Iz utakmice u utakmicu smo rasli. Na dobrom smo putu. Što se tiče utakmice protiv Čelika, pripremali smo se i jedva smo čekali početak prvenstva. Pripreme su prošle odlično, ispunili smo planove, igrači su spremni i jedva čekamo da prvenstvo počne. Ako damo svoj maksimum, mislim da neće biti problema. Volim ići iz utakmice u utakmicu. Popravnog nema i svaka mora biti maksimalno odrađena", dodao je on.

Jarni kaže da je utakmica u Zenici, gdje Sarajevo nije pobijedilo 12 godina, jedna od ključnih i utakmica koja im može dati krila. Dodao je da će igrati samo najbolji, ali poručuje da će svi igrači dobiti svoju šansu.

"Povrede su nas zaobišle i to je ono što me raduje. Ovo je prvi put da se to desilo otkako sam trener", kaže šef struke tima sa Koševa.

Kapiten Amer Dupovac kaže da je pauza bila duga, ali da su svi spremni za utakmicu protiv Čelika.

"Ovo je za nas veoma važna utakmica koja može odrediti tok ostatka prvenstva", kazao je Dupovac.

On kaže da je sada u timu velika konkurencija i da na svakoj poziciji imaju dva kvalitetna igrača.

"Predugo čekamo titulu na Koševu i učinit ćemo sve da je osvojimo", dodao je kapiten Bordo tima.

Podsjetimo, utakmica između Čelika i Sarajeva se igra u subotu u 14:30 uz prijenos na Moja TV.