Nogomet
55

Jarni: Ništa još nije izgubljeno; Hukić: Nastavljamo igrati agresivno i čvrsto

Klix.ba
Robert Jarni i Nizah Hukić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Robert Jarni i Nizah Hukić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika danas su u okviru 20. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju savladali ekipu Sarajeva, te tako nastavili niz bez poraza na domaćem terenu.

Zeničani su u vodstvo došli preko Mišića koji je iskoristio grešku golmana Sarajeva Delača. Šef stručnog štaba FK Sarajevo Robert Jarni je kazao kako je bilo samo pitanje vremena kada će Čelik dati gol.

"Mi smo znali kako Čelik igra, da igra na duge lopte i da ima dobre skakače. Bilo je dosta odbijenih lopti i čekali smo samo da ih neko pokupi i iskoristi priliku. U prvom poluvremenu smo primili taj nesretni gol, dok smo u drugom dijelu utakmice pokušali kontrolirati igru, ali nismo uspjeli", kazao je Jarni, te dodao:

Robert Jarni, trener FK Sarajevo (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Robert Jarni, trener FK Sarajevo (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

"Ispred nas je još deset utakmica i ništa nije izgubljeno. Nismo odigrali onako kako smo igrali, bilo je dosta grešaka, ali to je sastavni dio igre što je rezultiralo današnjim rezultatom."

Trener crno-crvenih Nizah Hukić zadovoljan je igrom svojih igrača, ali i konačnim rezultatom.

Nizah Hukić, trener Čelika (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nizah Hukić, trener Čelika (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

"Prvo moram da uputim čestitke igračima na htjenju i zalaganju na utakmici koje je na kraju i zaustavilo jaku ekipu Sarajeva koja se danas nije pokazala u pravom svjetlu, upravo zbog mojih igrača. Znali smo kako će igrati, tako smo se i pripremali, a prve prilike na utakmici otišle su na našu stranu. Čitave pripreme smo odigrali agresivno i čvrsto, tako ćemo i nastaviti. Danas to nije bilo toliko vidljivo zbog kvalitetne ekipe Sarajeva, ali mi idemo od utakmice do utakmice, nismo opterečeni rezultatom i idemo dalje", zaključio je Hukić.