Nogomet
3

Janjoš: Protiv Čelika nas zanimaju samo tri boda, svaki drugi rezultat bi bio jako nepovoljan

Piše: D. B.
Mehmed Janjoš (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mehmed Janjoš (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
FK Sarajevo će u 14. kolu Premijer lige BiH biti domaćin zeničkom Čeliku, a Bordo ekipa ima imperativ pobjede. To je na današnjoj konferenciji za medije potvrdio i šef stručnog štaba tima sa Koševa Mehmed Janjoš.

"Situacija diktira da FK Sarajevo u nedjelju protiv NK Čelik zanimaju samo tri boda, svaki drugi rezultat bi bio jako nepovoljan za nastavak takmičenja. Završili smo Kup BiH, što je bilo dobro, ali u nedostatku adekvatnog broja bodova moramo učiniti sve kako bismo u narednim utakmicama došli do što boljeg plasmana. S tri boda protiv Čelika bismo putovali mirnije u Krupu", izjavio je Janjoš.

On ima velikih problema sa suspendovanim i povrijeđenim igračima, tako da će protiv Čelika zaigrati potpuno drugačiji vezni red u odnosu na uobičajeni.

"Što se tiče igračkog kadra, igrat ćemo ponovo bez vezne linije. Sarić i Radovac imaju po tri kartona, a Rustemović je povrijeđen. To je definitivno problem za nas, moramo mijenjati i tražiti rješenja. Nadam se da ćemo u postojećem kadru naći ta rješenja te da ćemo osvojiti tri vrlo važna boda protiv ekipe koja dolazi tražiti svoju šansu. Ne bježimo od uloge apsolutnog favorita", rekao je trener FK Sarajevo.

Bordo ekipa ima imperativ pobjede, ali opreza ne nedostaje.

"Čelik je tradicionalno neugodan protivnik Sarajevu koje danas ima 19 bodova, a ako želi trasirati put ka Evropi, nema izvora. Moramo dati sve od sebe za osvajanje tri boda. Čelik na strani igra bolje, ne očekuje nas lagana utakmica, ali razmišljamo sva tri boda", kazao je Janjoš.

Najavio je moguća pojačanja u zimskom prelaznom roku.

"Danas je u rosteru FK Sarajevo mladi Herić i još uvijek potpuno neoporavljeni Husejinović. Međutim, moramo 'izgurati' do januara, a onda ćemo vidjeti šta dalje", istakao je šef stručnog štaba Bordo ekipe.

U medijima se piše o ostavkama čelnih ljudi FK Sarajevo, kao i o povlačenju investitora.

"Igrači čitaju i prate medije, ali mi ne pričamo o tome, jer to nije naš posao. Pokušavamo se fokusirati na Čelik, to je naš primarni cilj", završio je Janjoš.

Utakmica Sarajevo - Čelik se igra u nedjelju od 13:00 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.