Nogomet
0

Janjoš: Očekuje nas težak meč protiv Radnika

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo ovog vikenda na stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' dočekuje Radnik iz Bijeljine, u derbiju 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo u tom susretu želi nastaviti niz odličnih rezultata koji su počeli dolaskom trenera Mehmeda Janjoša na klupu ''bordo'' tima.

Janjoš je danas na konferenciji za medije naglasio da je atmosfera u svlačionici Sarajeva odlična, te da igrači žele nastaviti niz dobrih rezultata, ali podsjeća da je Radnik jedna od najboljih ekipa u ligi, te da njegove nogometaše očekuje bespoštedna borba i teška utakmica.

"Dolazi nam ekipa koja odlično igra u gostima, ali i mi igramo dobro i želimo osvojiti nova tri boda. U svom sastavu imaju veliki broj dobrih igrača, osvojili su Kup prošle sezone, organizovani su i dobro vođeni, ali mi igramo na svom stadionu gdje uvijek idemo na pobjedu", izjavio je Janjoš.

Dodao je da niz dobrih rezultata Sarajeva proizlazi iz dobre sinergije igrača, stručnog štaba i navijača, ali da se ekipa nipošto ne smije opustiti.

"Pogledajte šta se desilo Zrinjskom, izgubili su prednost od sedam bodova nakon par kola. Ne smijemo se opustiti", rekao je Janjoš.

Nogometaš Sarajeva Almir Bekić dodaje da ''bordo'' tim nije odustao od prvog mjesta, ali da igrači i stručni štab razmišljaju samo o narednom protivniku.

Sarajevo i Radnik će odmjeriti snage u nedjelju, 4. decembra, u 13 sati na stadionu ''Asim Ferhatović Hase''.