Nogomet
0

Janjoš: Mi smo apsolutni favoriti protiv Kozare, zadovoljni smo žrijebom

Piše: O. T.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Fudbalski klub Sarajevo u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine igrat će protiv Kozare iz Gradiške, a ishod žrijeba za zvaničnu stranicu Bordo kluba prokomentarisao je trener Mehmed Janjoš.

Janjoš je svjestan da je Sarajevo apsolutni favorit u ovom meču pri čemu je iskoristio priliku pohvaliti trenera protivničkog kluba Velimira Stojnića.

"Naravno, zadovoljni smo žrijebom. Sarajevo je kvalitetnija ekipa i apsolutni favorit. Znamo da je Kozara jedna mlada ekipa, koja bilježi dobre rezultate i koja je dobro vođena od izvanrednog trenera Stojnića. U prethodnoj fazi su izbacili Olimpic i moramo pružiti maksimalnu ozbiljnost i koncentraciju, kako bi prošli u narednu rundu takmičenja", kazao je Janjoš.

Sarajevo je domaćin u prvom susretu, koji je na rasporedu 19. oktobra, a uzvratna utakmica će se igrati 26. oktobra.

Janjoš je na klupu Sarajeva imenovan krajem augusta i od tada je predvodio ekipu u dvije ligaške (Vitez i Olimpic) i jednoj utakmici u Kupu BiH (Bratstvo Gračanica), Zabilježio je tri pobjede uz gol-razliku 4:0.

U narednom ligaškom kolu Sarajevo u nedjelju od 19 sati igra protiv Širokog Brijega u gostima. Sarajevo je trenutno drugoplasirani tim tabele sa 16 bodova, dok je Široki Brijeg sedmi sa četiri boda manje.