Razmislio bi o eventualnoj ponudi
0

Janjoš: Ako bi me Čelik pozvao, prvo bih razgovarao s Gracićem

Piše: Dalibor Bošnjak
Mehmed Janjoš
Mehmed Janjoš
Nakon što je Ibrahim Zukanović prihvatio, pa se nakon toga predomislio i odlučio da ne želi preuzeti ekipu Čelika, najozbiljnijim kandidatom za mjesto šefa stručnog štaba Zeničana se smatra Mehmed Janjoš.

Ibrahim Zukanović je u nedjelju s Upravom Čelika dogovorio saradnju, da bi u ponedjeljak ujutro poslao SMS direktoru zeničkog kluba Aliji Porči i rekao kako se predomislio te da ipak ne želi voditi Čelik.

U zeničkom taboru su razočarani Zukanovićevim potezom, ali se pažnja usmjerava ka traženju novog šefa stručnog štaba. Prema informacijama objavljenim na oficijelnoj stranici Čelika, najozbiljniji kandidat za tu funkciju je sadašnji sportski direktor Olimpica Mehmed Janjoš, no, zvanične ponude njoš uvijek nema.

"Nije mi poznato da Čelik želi mene angažovati kao trenera. Zvanične ponude nije bilo. Ukoliko bi se to dogodilo, ja bih prvo razgovarao sa predsjednikom Olimpica Nijazom Gracićem i razmislio o tome. Ugovorom sam vezan za klub s Otoke i maksimalno sam koncentrisan sam na svoj rad u funkciji sportskog direktora. U Olimpicu mi je zaista lijepo i nema nikakvog razloga da nešto radim bez znanja ljudi u ovom klubu", izjavio je Janjoš za portal Sarajevo-x.com.

Čelik se trenutno nalazi na 9. mjestu Premijer lige sa 24 osvojena boda. U prošlom kolu su Zeničani na svom Bilinom polju poraženi od posljednjeplasirane Slavije.