Nogomet
0

Jamak: Čast je nastupiti u sarajevskom derbiju, želimo pobjedu

Piše: D. B.
Nermin Jamak
Nermin Jamak
U glavnom gradu BiH jedna od najvažnijih tema je 102. gradski derbi između Sarajeva i Željezničara. Bodovi su potrebni i Divovima i Plavim kako bi nastavili borbu za vrh, a Nermin Jamak priželjkuje trijumf i slavlje svog Željezničara.

"Ovo je posebna utakmica za klub, navijače, grad i državu. Čast je igrati gradski derbi Sarajevo - Željezničar, o tome sigurno mašta svaki igrač u Premijer ligi", izjavio je Jamak uoči susreta s vječitim rivalima.

Problem Željezničara ove sezone svakako je realizacija, a sada će Plavi igrati protiv najbolje odbrane u ligi. Jamak smatra da je i napad bordo-bijelih izuzetno opasan.

"Imaju odličan napad s Komazecom, Todorovićem i Karićem. Njih se trebamo posebno čuvati. Bit će potrebno da damo i više od maksimuma na terenu", kazao je Jamak.

O osvajanju boda na Koševu ne razmišlja, nego o načinu kako doći do pobjede protiv ljutog rivala.

"Mogla bi presuditi naša želja za pobjedom. Imamo više igrača koji su ponikli u Želji i sigurno je da imaju ogroman motiv. S druge strane, gledajući tabelu, Sarajevo je favorit, igra na svom terenu i pod pritiskom je da napravi dobar rezultat. Mi ćemo u utakmicu ući 'hladne glave' i učiniti sve kako bismo pobijedili. Ušli smo u seriju pozitivnih rezultata, a protiv Sarajeva je želimo nastaviti. Igrat ćemo otvoreno i tražiti pobjedu. Nadam se da ćemo se na Grbavicu vratiti s tri boda", završio je Jamak.