Harry Redknapp
0

"Jako sam razočaran"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Menadžer Tottenhama Harry Redknapp bio je vrlo nezadovoljan reakcijama svoje odbrane u dvoboju protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu, u kojem je domaćin slavio pobjedu 3-1.

Nakon mirnog prvog poluvremena, sva četiri pogotka pala su u nastavku dvoboja. Ryan Giggs dva puta je postigao pogotke iz jedanaesteraca, za 1-0 u 56. i za konačnih 3-1 u 86. minuti. Nani je u 81. minuti zabio važan gol za 2-1, a Redknapp je velike nade u pozitivan rezultat Spursa gajio nakon što je Ledley King nakon kornera u 70. minuti glavom izjednačio na 1-1.

"Mislio sam da smo se vratili u utakmicu kada smo postigli izjednačujući gol. Nažalost, danas smo u odbrani loše radili posao, dva puta smo traljavim intervencijama skrivili dva penala. Drugi problem je bio što u veznom redu nismo dobro držali loptu. Nismo dovoljno dobro razigravali igrače u napadu, iako smo veći dio utakmice na sredini terena imali situacije ''dva na dva''. Ne mogu to skrivati, jedan ili dvojica naših igrača, koji su inače naše čvrste karike, u ovoj utakmici su izrazito podbacili. Sve u svemu, bila je to razočaravajuća predstava", zaključio je Redknapp svoj osvrt na dvoboj 36. kola engleskog prvenstva.