Carlos Tevez
0

"Jako mi nedostaje moje curice, ali City vrijedi žrtve"

Totalsport
Carlos Tevez (Foto: AP)
Carlos Tevez (Foto: AP)
Carlos Tevez ponekad je vrlo napet ponajprije iz porodičnih razloga. Otkrio je to britanskim novinarima sam argentinski nogometaš Manchester Cityja.

Na svom je Eastlandsu tim Roberta Mancinija u subotu pobijedio Bolton 1-0 golom argentinskog napadača. Tevez je, uprkos golu, burno reagovao kad ga je talijanski trener izveo iz igre u sudijskoj nadoknadi.

"Porodica mi nedostaje kao što bi nedostajala bilo kome na mom mjestu. Ipak, ja sam sretan u Manchesteru", rekao je Tevez dodavši:

"Prošlo je nekoliko mjeseci otkad nisam vidio svoje kćerkice. To je vrlo težak osjećaj. Nije mi jednostavno svaki dan skoncentrisati se na nogomet dok su moje curice na drugom kraju svijeta, u Buenos Airesu. No, to je žrtva na koju sam se obavezao kad sam potpisao ugovor sa Cityjem. Svjestan sam toga. Uživat ću uz svoje djevojčice jednom kad završim karijeru. Nije još došao taj trenutak", objasnio je 26-godišnjak.

Kad je u pitanju njegov sukob s Mancinijem, kao i fizički obračun Marija Balotellija i Jeromea Boatenga prije nekoliko dana na treningu, Tevez spušta loptu na zemlju.

"Postoje napetosti, kao što postoje u svakoj ekipi i u svakoj porodici. Razlog tome je pritisak koji osjećamo u klubu. Sve je dobro kad se pobjeđuje. Kada se gubi, međutim, postaje teže. Sukob Boatenga i Balotellija ne vidim kao nešto loše. Borili su se na treningu za loptu, za sebe. Nisu imali lošu namjeru."

City je bez poraza već šest utakmica. Tevez, ipak, i dalje nije zadovoljan.

"Moramo početi vjerovati da smo veliki klub. Moramo se pribrati i skocentrisati, postati dovoljno mentalno jaki da pobijedimo u pet ili šest utakmica zaredom. Kada bi se to dogodilo, dobili bismo samopouzdanje velikih ekipa koje još uvijek nemamo. Mislim da bi nam to dalo vjeru da možemo do naslova. Sviđa mi se žudnja naših navijača za trofejima. Osjećam je i daje mi fantastično puno snage."