Nakon utakmice Čelik - Rudar
0

Jagodić: Zasluženo smo slavili Stojnić: Ponovo smo pokradeni

Klix.ba
Detalj sa susreta (Foto Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
Detalj sa susreta (Foto Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
U prostorijama nogometnog kluba Čelik održana je konferencija za novinare nakon utakmice u kojoj su Zeničani slavili u posljednjim sekundama protiv ekipe Rudara iz Prijedora.

Gosti su poveli sa 1:0, a nogometaši Čelika su uspjeli da se vrate u drugom poluvremenu, te u samoj završnici utakmice preokrenuli su rezultat u svoju korist golom Smrike za 2:1.

Trener Rudara iz Prijedora Velmir Stojnić bio je ogorčen na suđenje na Bilinom Polju, te smatra da su ponovo pokradeni.

"Ovo možda jeste rezultatski poraz, ali nikako poraz po igri na terenu. Rudar je večeras sigurno zaslužio pobjedu jer smo odigrali utakmicu sa puno prilika i sa dva gola. Vodili smo 1:0, a potom smo postigli i drugi pogodak gdje su i igrači Čelika rekli da je gol, a to možete prosuditi i sami. Slična situacija se desi i u samoj završnici kod drugog kola Čelika, i tu možete provjeriti da li je bio prekršaj ili ne. Ovo nije prvi put da nam se dešavaju ovakve situacije, ali mi ćemo ostati ekipa koja igra fudbal i koja ne vrši pritisak na nekoga. Večeras smo se predstavili u pravom svjetlu i odigrali veoma kvalitetnu utakmicu.", zaključio je Stojnić.

Šef struke NK Čelik, Vlado Jagodić, bio je zadovoljan igrom svojih izabranika uprkos problemima u kojima se nalazi ovaj tim.

"U večerašnjoj utakmici očekivao sam da ne budemo na nivou i znao sam da ćemo odigrati kako vi kažete, loše. Međutim, večeras smo doista imali problema sa ekipom gdje nisam smio niti mogao da radim neke izmjene u sastavu. Rudar je jaka ekipa i poznat mi je njihov kvalitet u gostima, međutim, moram reći da me boli kada se ovdje pričaju neistine i neke laži, ko je uopće razgovarao sa igračima Čelika?", osvrnuo se Jagodić na izjavu Stojnića koji je istakao da su igrači Čelika potvrdili korektnost drugog gola Rudara.

"Uz svo uvažavanje ekipe Rudara, mi smo večeras pokazali naš karakter gdje smo se uspjeli vratiti nakon loše odigranih prvih 45 minuta. Ovo je naša šesta utakmica bez poraza u zadnjih mjesec dana i smatram da je i neriješen rezultat bio regularan, ali nije tako bilo. Čestitam svojim igračima koji su uspjeli da se vrate i preokrenu rezultat koji nam je donio nova tri boda.", zaključio je Vlado Jagodić.