Nakon pobjede
53

Jagodić: Zadovoljan sam rezultatom protiv San Marina

FENA
Selektor mlade nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlado Jagodić zadovoljan je rezultatom protiv San Marina, ali je imao određene zamjerke na igru, odnosno pristup pojedinih igrača.

BiH je pobijedila rezultatom 3:1 i učvrstila se na drugoj poziciji na tabeli. Pobjeda je mogla biti i ubjedljivija, ali je golman gostujuće ekipe Manzaroni imao nekoliko dobrih intervencija, a bh. nogometaši su nekoliko puta pogodili i okvir gola.

Jagodić je naveo da je zadovoljan zbog pobjede, ali je naglasio da su igrači odigrali ispod svog nivoa.

"Kada bih rekao da sam nezadovoljan, možda bih pretjerao. Naravno, mi smo ostvarili cilj pobjedama protiv Bjelorusije i San Marina. No, sigurno da nismo morali primiti ovaj gol. Igrači su odigrali nešto lošije nego inače, što je možda i razumljivo s obzirom na protivnika. Bilo je primjetno da su neki od reprezentativaca olako ušli u ovu utakmicu. No, rezultatu se ne gleda u zube, pobijedili smo 3:1 i čestitam igračima na tome", kazao je Jagodić nakon utakmice.

Najavio je mnogo bolju igru u predstojećim utakmicama protiv Grčke i Njemačke.

"Možemo mi daleko bolje od ovoga i sigurno će biti tako protiv Grčke i Njemačke. Fokus će nam biti na utakmici protiv Grčke, a onda ćemo znati šta nam treba protiv Njemačke. Siguran sam da se možemo suprotstaviti tim reprezentacijama", naglasio je Jagodić u izjavi za televiziju BiH.