Čelik dočekuje Mostarce
0

Jagodić: Velež je težak protivnik, ali mi smo favoriti

Klix.ba
Sa današnje press konferencije (Foto: Klix.ba)
Sa današnje press konferencije (Foto: Klix.ba)
Nogometni klub Čelik sa sigurnošću je preuzeo ulogu favorita u predstojećoj utakmici drugog kola BH Telecom Premijer lige naše zemlje, a njihov trener Vlado Jagodić na današnjoj konferenciji za medije poručio je da je otvaranje sezone u Zenici obaveza više za ekipu crveno-crnih.

"Ovo je obaveza više prema gradu. Na Koševu smo završili remijem, ali mislim da je bilo realno da smo odnijeli tri poena iz Sarajeva. Euforije u ovim utakmicama ne smije da bude, a na nama ostaje da samo ovjerimo bod sa Koševa u utakmici sa Veležom", izjavio je Jagodić i dodao da je Velež izuzetno težak protivnik.

"U prvom kolu su postigli tri gola i to nije bila sreća. Kao i sve ekipe i njih smo skautirali i sigurmo možemo preuzeti ulogu favorita u ovoj utakmici", rekao je Jagodić.

Zeničani će zbog renoviranja stadiona Bilino Polje utakmicu sa Veležom odigrati na Kamberovića Polju, a Jagodić smatra da je taj teren dostojna zamjena.

Iz kluba su zamolili sve navijače da dođu sat prije na utakmicu kako bi se organizovao smještaj na tribinama, a šef stručnog štaba NK Čelik ponovo očekuje veliku podršku dvanaestog igrača.

"Očekujemo podršku navijača jer je to ono što ovoj ekipi treba. Realno, nismo u situaciji da budemo 100% dominantni, ali želim da uz podršku navijača budemo realni i da navijači podrže igrače čak i ako ne bude sve kako treba", zaključio je trener domaćina.

Čelik će u utakmici sa Veležom na raspolaganju imati čitav igrački kadar, ali će doći do izmjena u linijama na terenu, osim na golu gdje će sigurno stajati Adis Nurković.

"U Sarajevu smo imali problem sa nemogućnošću igranja pojedinih igrača, ali izmjenama na lijevoj strani želim da bočni igrači učestvuju u većem posjedu lopte. Promjena u timu će biti, svi su tu osim Markovića, kojeg ću poštediti za ovu utakmicu", objasnio je Jagodić.

Nurković od utakmice očekuje najbolji ishod te i on vidi svoju ekipu kao favorita.

Utakmica sa Veležom je na rasporedu u subotu, 11. avgusta, sa početkom u 17 sati, uz direktan prijenos na programu Arena Sport 1.