Čelik gostuje u Istočnom Sarajevu
0

Jagodić u problemima za susret protiv Slavije

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Izabranici Vlade Jagodića će u okviru 9. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine u Istočnom Sarajevu odmjeriti snage sa ekipom Slavije, a tim povodom u prostorijama NK Čelik održana je konferencija za novinare.

Jagodić je već u utakmici Kupa Bosne i Hercegovine naišao na probleme sa igračkim kadrom jer zdravstveno stanje pojedinih igrača nije bilo zadovoljavajuće. Osim zdravstvenih problema, tu su bili i problemi discipline, pa je tako šef struke suspendovao Elmira Kuduzovića i tom prilikom izjavio da dok je on trener, Kuduzović neće nositi dres zeničkog premijerligaša.

Ekipa Čelika u Istočno Sarajevo ide oslabljena, a u izjavi za novinare Jagodić je istakao da i pored problema u Čeliku očekuje dobru utakmicu.

"Za susret protiv Slavije imat ću tek nekih 13-14 igrača koji će moći odgovoriti zadatku. Iskren da budem, ja sam uvijek optimističan i vjerujem da ću za ovu utakmicu imati spremnog Horića. Nisam veliki optimista da će se situacija u igračkom kadru popraviti, ali kako kažu, ranjeni lav je najopasniji, pa ćemo pokušati ovako zaprijetiti Slaviji", izjavio je Jagodić.

Ekipa Slavije je u dosadašnjem djelu prvenstva zabilježila sedmu poziciju, ali u posljednja četiri kola nisu ostvarili pobjedu, tako da su u rezultatskoj krizi.

"Slavija je ekipa koja nema šta kriti, protiv Željezničara su izgubili u Kupu, pa se nadam da su istrošeni više nego mi. Protiv Slavije je uvijek teška utakmica, visoko su pozicionirani uprkos rezultatskoj krizi, ali vjerujeem da smo u psihološkoj prednosti i da će momci koje odaberem ostaviti srce na terenu", zaključio je šef struke NK Čelik Vlado Jagodić.

Utakmica Slavije i Čelika na rasporedu je 6. oktobra od 15:30 sati.